Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Přírodní deodoranty bez hliníku RAE

Prešiel už veľmi dlhý čas odvtedy, čo som si kúpila prírodné deodoranty od RaE značky. Predpokladám, že je pre vás táto kozmetika neznáma.

Ahojte krásky,

prešiel už veľmi dlhý čas odvtedy, čo som si kúpila prírodné deodoranty od RaE značky. Predpokladám, že je pre vás táto kozmetika neznáma. Ale dovoľte mi predstaviť vám ju, pretože pochádza od našich českých susedov. Mali by sme poznať veci, ktoré sa vyrábajú či už na Slovensku alebo v Čechách. Je absolútne prírodná, a ja som sa ku nej dostala na bratislavskom Interbeauty. Vtedy som naďabila aj na tieto prírodné deodoranty bez hliníka, čo ako mne, v tom čase tehotnej, prišlo veľmi vhod. Moje kozmetické portfólio sa takto obohatilo aj o nejaký ten prírodný produkt.


Trošku prírodnej kozmetiky, ktorá funguje a je zdravá pre naše telo, je vlastne fajn, že?

Pri stánku s kozmetikou RaE som spoznala dvoch milých ľudí, ktorí vlastne túto prírodnú kozmetiku založili. Dbajú na to, aby neobsahovala žiadne parabény, minerálne oleje, PEG a soly hliníka. Zaujímavé a chvályhodné je, že RaE obsahuje 90% prírodných zložiek. Navyše zúžitkujú pri výrobe dózičiek, drevený odpad z ich truhlárskej výroby. Preto má každý produkt svoje malé drevené baleníčko a špeciálne, krásne navrhnutý vrcháčik.

clanek rae 2018


AKÝ JE VLASTNE ROZDIEL MEDZI DEODORANTOM A ANTIPERSPIRANTOM?

Myslím, že túto otázku nemá zodpovedaných mnoho žien aj mužov. DEODORANT je produkt, ktorý nezabraňuje poteniu ako si mnohí myslia. Neutralizuje zápach v podpaží. Preto mnohé cítime často aj akúsi vlhkosť, ktorá však nemá zápach. ANTIPERSPIRANT je produkt, ktorý práve obsahuje alumíniové, čiže hliníkové soly, a práve preto nielenže neutralizuje zápach, ale najmä zabraňuje poteniu. Nechcem sa zamýšľať nad tým, či je to zdravé alebo nie. No istotne nie sú pre nás vhodné práve tie hliníkové soly. V tom je vlastne ten problém. Dostávajú sa cez póry do vnútra tela a všetci vieme, že môžu súvisieť s ťažkými ochoreniami.

Niekedy sa použitiu antiperspirantu nedá vyhnúť. Najmä, keď idem niekde do spoločnosti, alebo je brutálne horúco. Snažím sa, ale používať antiperspirant skôr občas, ako každý deň.

RaE prírodný deodorant krásne vonia a mne funguje. Na fotkách vidíte len tri z nich. Ale tých vôní je oveľa viac a každý si vyberie. Navyše cenu okolo 6,50,- Eur za zdravý a ekologický produkt považujem za skvelú. Potom si dokúpite len náplň a zaplatíte ešte menej. RaE produkty nájdete zde.

clanek rae 2018 2

clanek rae 2018 3


Považuješ sa za človeka, ktorý dáva prednosť bio, eko veciam?


Máš rada prírodné produkty?

Ja som z tých, čo skúsia asi všetko. Dokonca mám takto pripravené na testovanie mydlo so slimačím slizom. Možno ste počuli, že má výnimočné protivráskové vlastnosti. V letné večery sa to aj u nás hemží slizkými slimákmi, a slimačieho slizu by sa našlo viac než dosť. Neviem si však predstaviť to spracovanie:)) a toto moje kórejské mydielko má nádherný zlatý dizajn, nebudem sa zapodievať dumkami o tom, ako sa to vlastne vyrába. Raz vám ho ukážem.

Táto malá česká manufaktúra používa na výrobu dózičiek len drevo. Na vrchnáčik vám vedia spraviť čo len chcete. Ak si prajete deodorant alebo krémik so Swarovskeho kryštálov, budete ho mať. Kto potrebuje ku zharmonizovaniu svojho života mandalu, namaľujú vám ju. Špeciálne gravírovanie ku narodeninám, tiež nie je problém.


VIETE SI TERAZ PREDSTAVIŤ, ŽE POUŽÍVATE DEODORANT BEZ HLÍNIKA? ALEBO STE UŽ NEJAKÝ VYSKÚŠALI?

V čase, keď som bola tehotná, natrafila som na túto kozmetiku. Zaujali ma milé maličké drevené balenia, s chutnými vrchnáčikmi. A keďže ja reagujem veľmi na vône, začala som ovoniavať všetky tie malé tégliky. Na výber je slušné množstvo vôní. Vybrala som si prírodný deodorant s vôňou jazmínu, ktorú mám rada. Moja prvá dcéra sa tiež volá Jasmínka. Druhý deodorant, ktorý som darovala, bol ten modrý na fotke s vôňou indického lotosu. A ten žltý tam nižšie, je s vôňou orchidei a vanilky.

clanek rae 2018 4

clanek rae 2018 5

Vo vnútri je krémik, ktorý si nanesiete prstom na podpazušie a to je všetko. Tento prírodný deodorant dokázal mne kontrolovať potenie približne na jeden deň. Avšak, nečakajte, že vám akýkoľvek deodorant zastaví potenie na 48 hodín, toto dokáže len pridaná chémia. Ale skúste tento. Mne to funguje a som s ním spokojná.

clanek rae 2018 6


Ak si nie si istá, objednaj si tester z prírodného deodorantu na vyskúšanie.

RaE ponúka okrem deodorantov i krémiky s bambuckým maslom a parfémy v originálnom drevenom balení. Tie si viete napríklad pozrieť na tejto stránke. Pre pánov je séria deodorantov s korenistejšími vôňami. Do krémov sú dokonca i náplne. Takéto malé manufaktúry či už na Slovensku alebo v Čechách by sme mali podporovať. Stoja za nimi šikovní a veľakrát veľmi sympatickí ľudia, ktorí robia svoju prácu s láskou pre nás, svojich zákazníkov.

V poslednom poste som písala o dvoch príjemných a pre mňa i možných svadobných vôňach. Už ste ich boli vyskúšať? O pár z vás viem, že áno. Áno, a čo ma obzvlášť teší, páčili sa vám.

Rada som by povedala, že ak si prajete dostávať newsletter čiže nové príspevky do mailu, tak sa stačí zapísať na odoberanie v okne, ktorá sa vám ukáže, keď sa chvíľu zdržíte na mojom blogu alebo po rolovaní dolu na úvodnej stránke HOME.

Krásny jarný deň a píšte svoje komenty nižšie, vždy ma poteší, keď tu nejaké objavím.:)